Ремез (Remiz pendulinus, обыкновенный ремез)





Remiz pendulinus

Середовище існування/Опис

Довжина тіла ремеза приблизно 12 см, вага до 20 г. Довжина крила до 60 мм. В очі кидається сіра голова з чорною маскою і червоно-бура спина. У молодих птахів чорної маски ще немає. Тонкий свист звучить приблизно як «ції-ції».

Вид –/Рід — Remiz pendulinus
Родина – Синицеві
Ряд – Горобцеподібні

Живлення

Ремез шукає собі корм переважно на деревах, в чагарниках, кущах і в очереті. Він живиться комахами, павуками та насінням.

Розмноження

Місце гніздування: заболочені та зволожені ділянки водойми, з наявністю очерету та високих верболозів або берез з низькозвисаючим гіллям на якому птахи будують своє гніздо.

Період інкубації триває з травня по червень. Самець будує на звисаючих над водою гілках з рослинних волокон, пуху і насіння кілька пухнастих, круглих гнізд. Гніздо у формі сумки приблизно 17 см у висоту і 11 см шириною. Самка вибирає собі краще гніздо, допомагає в останніх приготуваннях і відкладає потім від 5 до 8 яєць. Приблизно через 2 тижні вилуплюються пташенята. Ремез може мати кілька партнерів.

МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ

З квітня по жовтень деякі ремези мігрують в Східній і Центральній Європі та перелітають на зиму в Середземномор'ї. Деякі птахи залишаються цілий рік в районі Середземного моря. В Україні ремез гніздовий птах усієї території, рідкісний.





... ...

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вітаю на сайті «Птахи України»