Мартин східний (Larus heuglini, клуша восточная)





Larus heuglini

Середовище існування/Опис

Мартин східний — західносибірський підвид мартина сріблястого. Дуже звичайний, місцями численний птах. Мартини східні селяться розрізненими парами біля озер, відкритих стариць, на болотах. Подекуди біля великої води формують розріджені колонії.

Вид –/Рід — Larus heuglini
Родина – Мартинові
Ряд – Сивкоподібні

Живлення

Корми переважно тваринного походження: ловлять лемінгів, полівок, пташенят, розоряють гнізда, їдять будь-яку падаль, дохлу і хвору рибу. Віднімають корм у птахів свого та інших видів. Охоче їдять ягоди.

МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ

Населяє внутрішні частини континентальних районів Камчатки до південних кордонів Парапольского долу. У період міграцій звичайний на решті території області. Взимку зустрічається в морських водах Східної Камчатки.





... ...

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вітаю на сайті «Птахи України»