Дрізд Свенсона (Catharus ustulatus, свэнсонов дрозд)





Catharus ustulatus

Середовище існування/Опис

Маса тіла: 40-60 г, довжина тіла: близько 18 см.

Верх однотонно оливково-бурий; довкола ока жовтувато-вохристе кільце; вуздечка й щоки спереду жовтувато-вохристі; горло білувате, по краях із темними смужками; воло жовтувато-вохристе, з темно-бурими плямами; груди, черево і підхвістя сірувато-білі; на білуватих покривних перах споду крила бура смуга; махові пера бурі; хвіст оливково-бурий, дзьоб темно-бурий, основа нижньої щелепи жовтувато-вохриста; ноги бурі.

Вид –/Рід — Catharus ustulatus
Родина – Мухоловкові
Ряд – Горобцеподібні

Середовище існування: зволожені лісові місцевості з густою рослинністю, болота. Полохливий, потайний.

3вуки: пісня складається з серії швидких флейтових звуків, поклик – тихе "кюк" або "в'юнк".

Відмінності від схожих видів: від співочого дрозда відрізняється майже однотонним сірувато-білим забарвленням грудей, черева й боків тулуба, характерним жовтувато-вохристим кільцем довкола ока, а також бурими смугами на споді крил у поєднанні з бурими маховими перами.

Живлення

В основному харчуються комахами, фруктами і ягодами.

Розмноження

Гнізда будують на горизонтальних гілках дерев. Самка насиджує 3-4 яйця як правило 10-14 днів. Доглядають за пташенятами обидва батьки.

МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ

В Україні рідкісний залітний. Зареєстровано біля Харкова.





... ...

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вітаю на сайті «Птахи України»