Вівчарик жовточеревий (Phylloscopus nitidus, пеночка желтобрюхая)





Phylloscopus nitidus

Середовище існування/Опис

Маса тіла: 7-8 г, довжина тіла: близько 11 см. Дорослий птах у шлюбному вбранні зверху оливково-зелений; над оком жовта "брова"; низ жовтий; на покривних перах крила білувата смужка; махові й стернові пера бурі; дзьоб темно-бурий, знизу світліший; ноги бурі; в позашлюбному оперенні низ тулуба сіруватий. Молодий птах схожий на дорослого в шлюбному вбранні.

Вид –/Рід — Phylloscopus nitidus
Родина – Кропив'янкові
Ряд – Горобцеподібні

Середовище існування: ліси і чагарники. Тримається крон дерев і кущів.

3вуки: пісня нагадує пісню зеленого вівчарика, але довша, повільніша і тихіша.

Відмінності від схожих видів: у шлюбному оперенні від зеленого вівчарика відрізняється жовтим кольором у забарвленні низу тулуба, але най достовірніше — піснею.

Живлення

Живиться комахами.

Розмноження

Гніздиться в листяних лісах. Гніздо будує на землі, безпосередньо над землею або на середній висоті на дереві.

МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ

В Україні рідкісний залітний. Помічений у Криму.





... ...

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вітаю на сайті «Птахи України»