Чечевиця сибірська (Carpodacus roseus, сибирская чечевица)





Carpodacus roseus

Середовище існування/Опис

Завбільшки з горобця. Самець малиново-рожевий з бурою спиною і крилами. На крилі біла смуга. Самка і молоді птахи червонувато-сірі з білим черевцем та червоним надхвістям.

Сибірська чечевиця — відрізняється від звичайної чечевиці довшим хвостом, малиново-рожевим забарвленням (у самців) і пістрявістю на спині. Самки також мають червонуватий відтінок.

Вид –/Рід — Carpodacus roseus
Родина – В'юркові
Ряд – Горобцеподібні

Гніздиться в гірській тайзі, часто біля верхньої межі лісу. Всюди зустрічається рідше, ніж чечевиця звичайна. На відміну від неї, чечевиця сибірська — птах осілий або кочуючий, під час кочівель часто спускається в передгір'я.

Біотоп, якому птах надає перевагу: ліси тайгового типу.

Живлення

Харчується комахами, молодими пагонами кедра.

МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ

Зустрічається в горах Центрального та Східного Сибіру. В Україні — рідкісний залітний птах, спостерігався в Криму та поблизу Чернівців.





... ...

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вітаю на сайті «Птахи України»