Дрізд Свенсона (Catharus ustulatus, свэнсонов дрозд)

Catharus ustulatus

Середовище існування/Опис

Маса тіла: 40-60 г, довжина тіла: близько 18 см.

Верх однотонно оливково-бурий; довкола ока жовтувато-вохристе кільце; вуздечка й щоки спереду жовтувато-вохристі; горло білувате, по краях із темними смужками; воло жовтувато-вохристе, з темно-бурими плямами; груди, черево і підхвістя сірувато-білі; на білуватих покривних перах споду крила бура смуга; махові пера бурі; хвіст оливково-бурий, дзьоб темно-бурий, основа нижньої щелепи жовтувато-вохриста; ноги бурі.

Соловейко східний (Luscinia luscinia, обыкновенный соловей)

Luscinia luscinia

Середовище існування/Опис

Соловейко східний, або соловейко звичайний (Luscinia luscinia) — невеликий співочий горобцеподібний птах родини мухоловкових (Muscicapidae), інколи його відносять до родини дроздових (Turdidae). В Україні звичайний гніздовий, перелітний птах.

Синьохвіст тайговий (Tarsiger cyanurus, синехвостка)

Tarsiger cyanurus

Середовище існування/Опис

У самця яскраво-синє оперення верхньої частини тіла, на плечах, вуздечці і хвості. Синє забарвлення оперення темніше всього на щоках і з боків шиї. Нижня частина тіла вершкового кольору з яскраво-помаранчевими боковими сторонами. Над чолом і очима проходить біла смуга.

Соловейко рудохвостий (Cercotrichas galactotes, тугайный соловей)

Cercotrichas galactotes

Середовище існування/Опис

У дорослого птаха верх сірувато-бурий; над оком білувата «брова»; через око проходить темна смуга; щоки, горло і весь низ білуваті; надхвістя руде; махові пера бурі; центральні стернові пера бурі, інші — руді, з білою верхівкою і чорною передверхівковою плямою; дзьоб бурий; ноги світло-бурі, молодий птах світліший; чорні плями на стернових перах ледь помітні.

Мухоловка мала (Ficedula parva, малая мухоловка)

Ficedula parva

Середовище існування/Опис

Маса тіла: 8-13 г, довжина тіла: близько 12 см. Дорослий самець зверху сірувато-бурий; горло i воло яскраво-руді; груди і черево білуваті; махові пера темно-бурі; дві пари середніх стернових пер чорні, верхня частина зовнішніх стернових пер біла, кінцева – чорна; дзьоб i ноги темно-бурі. Самка буріша; горло i воло сірувато-білі. У молодого птаха верх темно-бурий, із рудуватими плямами; пера горла i вола рудувато-вохристі, з темно-бурою верхівковою облямівкою; груди i черево сірувато-білі.

Вітаю на сайті «Птахи України»