Кропив'янка біловуса (Sylvia mystacea, белоусая славка)





Sylvia mystacea

Середовище існування/Опис

Невеликий рухливий птах трохи дрібніший горобця. У самців досить яскраве забарвлення, верхня частина тіла темна, аспідно-сіра, нижня сторона тіла винно-рожева, на бічних сторонах хвоста білі смужки, від кутів дзьоба вниз йдуть білі смужки. Самки і молоді особини зверху сірувато-бурі, внизу вохристо-білі. Видає досить гучне тріщання. Під час співу часто злітає в повітря, пісня — коротка, щебетлива трель.

Вид –/Рід — Sylvia mystacea
Родина – Кропив'янкові
Ряд – Горобцеподібні

Живлення

Харчується комахами та ягодами.

Розмноження

Гнізда в'є в чагарнику. У кладці звичайно 4-5 білих з рожевим відтінком і темними цятками яєць. Насиджує 11-13 днів. Обоє батьків насиджують яйця і вигодовують пташенят, які вилітають з гнізда в червні.

МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ

Вид поширений на південному сході Туреччини і в східному Кавказі. Населяє відкриті ліси з підліском, чагарники по сухих схилах гір і в степу. Перелітний птах, зимує навколо Червоного моря. В Україні зареєстровано на Кримському півострові.





... ...

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вітаю на сайті «Птахи України»