Крячок білощокий (Chlidonias hybrida, белощёкая болотная крачка)

Chlidonias hybrida

 

Середовище існування/Опис

Крячок білощокий довжиною від 24 до 28 см, розмах крил до 63 см. У шлюбному наряді оперення черева і грудей темно-сірого кольору. На голові чорна «шапочка», горло, щоки, підхвістя і низ крила білі. Дзьоб і лапи червоні. У зимовому оперенні потилиця темно-сіра, черево біле, дзьоб чорний.

Крячок білокрилий (Chlidonias leucopterus, белокрылая болотная крачка)

Chlidonias leucopterus

Середовище існування/Опис

Довжина тіла 23 см. Розмах крил 60-66 см. Вага 60-75 г. Линька починається в жовтні, оперення спини і черева має сірувате забарвлення.

Шлюбний наряд. У крячка білокрилого голова, шия і спина чорного кольору. Надхвістя, хвіст і задні краї крил білого кольору. Крила сизі, на передньому краї крила біла смуга зверху і чорна знизу. Довгий загострений дзьоб червонувато-чорного кольору. Лапи короткі і слабкі червоного кольору.

Мартин сріблястий (Larus argentatus, серебристая чайка)

Larus argentatus

Середовище існування/Опис

Сріблястий мартин — це найчисленніший вид мартинів на морському побережжі Європи. На внутрішніх водоймищах птахи гніздуються нечасто. Вони будують гнізда на скелястих обривах і в піщаних дюнах.

Відомо 11 підвидів. Деякі фахівці з 11 підвидів виділяють 3 окремих види — це сріблястий, сріблястий південний, сріблястий африкансько-австралійський.

Мартин полярний (Larus hyperboreus, бургомистр)

Larus hyperboreus

Середовище існування/Опис

Птах у довжину 64-65 см, важить 1,4-2 кг. Оперення білого кольору, спина і крила світло-сірі, дзьоб жовтий, ноги жовтувато-рожеві. Зовні легко відрізняється майже від усіх великих чайок дуже світлим, блідо-сірим забарвленням спини і крил.

Крячок чорний (Chlidonias niger, чёрная болотная крачка)

Chlidonias niger

Середовище існування/Опис

Маса тіла: 50-90 г, довжина тіла: 22-24 см, розмах крил: 63-68 см. У дорослого птаха в шлюбному вбранні голова, шия, воло, груди і черево чорні; спина, крила, надхвістя і стернові пера сірі; підхвістя біле; хвіст вирізаний; дзьоб і ноги червонувато-чорні; у позашлюбному вбранні лоб, шия, воло, груди і черево білі; верх сірий; за очима і на боках вола чорні плями; дзьоб чорний. Молодий птах подібний до дорослого у позашлюбному вбранні, але пера спини і покривні пера крил з темно-бурою верхівкою.

Вітаю на сайті «Птахи України»