Сивка бурокрила (Pluvialis fulva, бурокрылая ржанка)





Pluvialis fulva

Середовище існування/Опис

Бурокрила сивка відрізняється у всіх нарядах димчасто-буруватим забарвленням нижньої сторони крила і пахвовими (іноді з білуватими краями і кінчиками); в літньому наряді верх дещо менше поцяткований золотистим, а в зимовому — золотисто-жовті відмітини мають форму не крайових цяток, а вершинних облямівок пір'я верхнього боку. Восени відрізняється тільки сірими боками. Крило 16,5 - 18,9 см, хвіст 6 - 6,7 см, дзьоб 2,2 -2,7 см.

Вид –/Рід — Pluvialis fulva
Родина – Сивкові
Ряд – Сивкоподібні

Живлення

Харчується комахами, черв'яками, ракоподібними, іншими безхребетними і ягодами.

Розмноження

Бурокрила сивка будує гнізда на лишайниках родів Cladonia і Cetraria. Яйця за забарвленням копіюють лишайник.

МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ

Гніздиться в тундрі і лісотундрі від Карського моря (півострів Ямал) через всю північну Азію та Північну Америку від Аляски до Гудзонової затоки. Зимує в південній Азії, Австралії, на островах Тихого океану і в Південній Америці. Статус перебування в Україні: рідкісний залітний. Розповсюдження (поширення): приморські райони.





... ...

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вітаю на сайті «Птахи України»