Буревісник малий (Puffinus puffinus, малый буревестник)





Puffinus puffinus

Середовище існування/Опис

Маса тіла: 380-470 г, довжина тіла: 30-35 см, розмах крил: 76-82 см.

Зверху чорно-бурий, знизу білий; дзьоб чорний; ноги рожеві. Літає прямолінійно, легко і швидко, з тривалим планеруванням; пірнає з повітря, добре плаває під водою; з води злітає після розгону.

Вид –/Рід — Puffinus puffinus
Родина – Буревісникові
Ряд – Буревісникоподібні

3вуки: протягом періоду розмноження подає різноманітні хрипкі звуки.

Відмінності від схожих видів: від мартинів відрізняється довшим дзьобом і темним забарвленням усього верху.

Живлення

Харчування складається з маленьких риб, головоногих молюсків і ракоподібних.

Розмноження

Місця гніздування — віддалені від моря, знаходяться на порослих травою кручах. Колонії цього виду часто дуже великі. Окремі особини цього виду роблять перші спроби гніздування у віці 3-х або 4-х років. Але є й особини, які починають гніздитися тільки з восьмого року життя. У птахів спостерігається тривалий моногамний шлюб і відданість до обраного місця для гнізда. Гніздо — це викопана обома батьками нора, глибина якої становить від 1 до 2 м. Єдине яйце висиджують обоє батьків. Батьки залишають пташенят приблизно через 60 днів. Пташенята втрачають сильно у вазі і вилітають з гнізда приблизно через 8-10 днів після відльоту батьків.

Тривалість життя птахів може бути дуже довгою. Найстаріший окільцьованих птах мав вік більше 52 років.

МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ

Кочовий. Поширений в акваторіях Чорного і Азовського морів. Середовище існування: морське узбережжя і острови.





... ...

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вітаю на сайті «Птахи України»